نگارش مقاله ، چالشی برای همه دانشجویان ارشد و دکتری است. هنوز معلوم نیست که چه کسی برای نخستین بار اقدام به نوشتن یک مقاله کرده است. گفته میشود که مونتین (Montaigne )، نویسنده فرانسوی در قرن شانزدهم، کلمه “Essai” را اختراع و نوشته خود را با این عنوان نامگذاری کرد. بعدها این لغت با عنوان Essay وارد دیکشنری شد. در حقیقت کار مونتین تنها بهعنوان یک چکیده و خلاصه بود. آلدوس هاگزلی مقاله را چنین توصیف میکند: “یکچیز لعنتی پس از دیگری “(“One damned thing after another” ) و “یک دستگاه ادبی برای بیان تقریباً همهچیز درباره تقریباً هر چیزی”(“a literary device for saying almost everything about almost anything”). بهطور خلاصه مقاله ممکن است تنها در مورد یک قطعه کوتاه غیرتخیلی (non-fiction) باشد که میتواند شامل یک بخش ویراستاری، یک داستان، یک تحقیق مهم و انتقادی یا یک توصیه فلسفی باشد.
یک مقاله میتواند ایدههای گوناگونی را بیان کند، اما چنین به نظر میرسد که بدون توجه به آنچه که هست باید یک ساختار اساسی استاندارد داشته باشد. هدف از نگارش مقاله ممکن است بیان یک بحث در خصوص یک دیدگاه خاصی باشد. یا بهمنظور توضیح مراحل الزامی جهت تکمیل یک کار خاص. درهرصورت، یک مقاله باید فرمت اصلی را داشته باشد. یک جنبه مهم در مورد یک مقاله این است که وقتی نویسنده چند مرحله ساده را دنبال میکند، متوجه خواهد شد که مقاله تقریباً بهصورت خودکار نوشته میشود و نویسنده تنها مسئول تهیه ایدهها است، که بههرحال بخش مهمی از نگارش مقاله است.
نگارش یک مقاله تفاوتی با نوشتن پایاننامه ندارد. نگارش مقاله نیز به همان سطح از مهارتهای تحلیلی و نگارشی، و دانستن چند نکته خوب نیاز دارد.
ساختار یک مقاله علمی
تمام مقالات علمی همان فرمت عمومی را دارند. آنها به بخشهای مجزایی تقسیم میشوند و هر قسمت شامل نوع خاصی از اطلاعات میباشد. تعداد و سرفصلهای هر بخش ممکن است در میان ژورنالها متفاوت باشد، اما در بیشتر قسمتها یک ساختار پایه حفظ میشود. بهطورمعمول مقالات علمی شامل بخشهای زیر هستند:
- عنوان(Title)
- چکیده(Abstract)
- مقدمه(Introduction) و مرور ادبیات(Literature)
- روشها(Methods)
- نتایج(Results)
- بحث(Discussion)
- تقدیرنامهها یا سپاسگزاریها(Acknowledgment)
- منابع(References)
ازآنجاییکه مقالات علمی بهاینترتیب سازماندهی میشوند، خواننده میداند از هر بخشی از مقاله چه چیزی انتظار میرود و میتواند بهسرعت نوع خاصی از اطلاعات را پیدا کند.
اجازه دهید محتوای هر قسمت از یک مقاله علمی را بررسی کنیم و اینکه چرا هر بخش ممکن است برای شما بهعنوان یک خواننده سودمند باشد.
عنوان. عنوان به شما کمک خواهد کرد تا تعیین کنید که آیا مقاله برای پروژه یا تحقیق شما جذاب یا مرتبط است.
عناوینی که بهخوبی نوشته شود، توضیحی کامل و منطقی از مطالعه انجامشده را ارائه میدهد و گاهی اوقات حتی یافتهها را نیز پیشبینی میکند. یک عنوان میتواند شامل متغیرهای مهم موردمطالعه، انواع آزمایشات انجامشده و احتمالاً چند جمله مختصری از نتایج بهدستآمده باشد.
چکیده. چکیده خلاصهای کامل، اما بسیار کوتاه از مقاله را ارائه میدهد.
چکیدهها حاوی جملات کوتاه از بخشهای مربوط به هدف، روشها، یافتهها و نتیجهگیری یک تحقیق میباشد. چکیدهها اغلب در پایگاه دادههای مربوط به ژورنالهای علمی گنجانده میشوند و دسترسی آزاد دارند. بهطور مثال پایگاهداده اسکوپوس چکیده مقالات موسسه الزویر را فهرست میکند و دسترسی به این چکیدهها رایگان است. با این روش، امکان مطالعه بخشهایی از مقالات علمی بهطور گسترده فراهم میشود.
همانطور که در بخش “نحوه مطالعه مقالات برای تعیین عنوان” ذکر شد نیازی به مطالعه کامل یک مقاله انگلیسی نیست. شما با مطالعه چکیده متوجه خواهید شد که مقاله متناسب با حوزه تحقیق شما هست یا خیر.
مقدمه. در این قسمت ابتدا مقدمهای از تحقیق و سپس اطلاعاتی مربوط به پیشینه یا همان ادبیات تحقیق ارائه میشود. گاهی اوقات این پیشینهها به صورتی بیان میشود که شما کاملاً متوجه خواهید شد که چطور نویسنده با مطالعه این تحقیقات به مطرح ساختن فرضیات تحقیق رسیده است. مقدمه معمولاً زمینههای نظری را شرح میدهد، و اهمیت تحقیق را بیان میکند.
روشها. بخش روشها به شما کمک میکند دقیقاً متوجه شوید که چگونه نویسندگان فرضیات را آزمودهاند.
این بخش، هم تکنیکهای خاص و هم استراتژی تجربی کلی که توسط دانشمندان استفاده میشود را توصیف میکند. بهطورکلی، بخش روشها نیازی به مطالعه با جزئیات آن ندارد. اگر شما سؤال خاصی در مورد انجام آزمایشها داشتید، میتوانید به این بخش مراجعه کنید.
نتایج. بخش نتایج حاوی دادههای جمعآوریشده در طول آزمایش است.
میتوان گفت بخش نتایج در حقیقت قلب یک مقاله علمی است. در این بخش، بسیاری از اطلاعات مهم (برای درک بهتر) ممکن است در قالب جداول یا نمودارها ارائه شوند. هنگام خواندن این بخش، بهراحتی نظرات نویسنده درباره نتایج را نپذیرید. در عوض، دادههای خام را بهطور جداگانه در جداول و ارقام بهطور دقیق تجزیهوتحلیل کنید تا نتیجهگیریهای خود را بیابید.
بحث. بخش بحث، تفسیر نویسندگان در خصوص دادههای خود و نحوه ارتباط آنها با تحقیقات دیگر را توضیح میدهد.
نویسندگان اغلب از این بخش استفاده میکنند تا بگویند که تحقیق آنها چه پیشنهاداتی را ارائه میکند و چگونه با سایر مطالعات مرتبط میشود. در این بخش، نویسندگان میتوانند هرگونه استدلال مخالفی را نسبت به کار خود پیشبینی کنند. بخش بحث و گفتگو همچنین جایی است که نویسندگان میتوانند زمینههایی را برای تحقیقات آینده پیشنهاد و ارائه دهند.
سپاسگزاري. سپاسگزاري به شما میگوید که چه افراد یا مؤسساتی (علاوه بر نویسندگان) در انجام این تحقیق همکاری کردهاند.
با مطالعه این قسمت، میتوانید ببینید که چه سازمانهایی منابع مالی این تحقیق را تأمین کردهاند. شما ممکن است بخواهید بدانید که آیا یک گروه صنعتی یا دولت فدرال این پژوهش را تأمین مالی کرده است.
منابع. این بخش منابع موجود در این مقاله را ارائه میدهد.
این بخش اطلاعاتی در مورد طیف وسیعی از مطالعات دیگر و لیستی از مطالعات انجامگرفته نزدیک به عنوان تحقیق را ارائه میدهد.