مقالههای علمی پژوهشی معماری، مقالههایی در رابطه با معماری بومی، تاریخی، اسلامی و مبانی نظری هستند که در مجلات علمی پژوهشی معماری منتشر میشوند. یک مقاله علمی پژوهشی معماری مانند همه مقالات علمی پژوهشی و مقالات آی اس آی دارای بخشهای مختلف مانند عنوان، نویسندگان، چکیده، مقدمه، مواد و روشها (روش تحقیق)، نتایج، بحث و نتیجهگیری و مراجع است. اما مهمترین قدم در نوشتن یک مقاله، انتخاب موضوع است. در ادامه نحوه انتخاب موضوع و نگارش یک مقاله علمی پژوهشی در رشته معماری را توضیح میدهیم.
انتخاب موضوع برای نگارش مقاله علمی پژوهشی معماری
برای نوشتن یک مقاله علمی پژوهشی شما به یک موضوع نیاز دارید. شما میتوانید از یک رویداد خاص، یک ساختمان یا یک جنبش در گذشته برای نوشتن مقاله ایده بگیرید. به عبارتی شما میتوانید از یک موضوع و سوال کلی شروع کنید و با استفاده از آن سوالات جزییتر را مطرح کنید. توجه کنید که ما هرگز نمیتوانیم بدانیم که چه چیزی در ذهن افراد دیگر (معماران یا غیره) اتفاق میافتد. ما فقط میدانیم که آنها چه کردند. پس هنگامی که یک موضوع را انتخاب میکنید، مطمئن شوید که شما منابع لازم برای انجام تحقیقات را دارید. فهرستی از منابع، مراجع و کتابهای مربوطه را تهیه کنید. به طور مثال اگر میخواهید یک ساختمان را تجزیه و تحلیل کنید، حتماً چک کنید که آیا نقاشیها، عکسها یا سایر منابع در دسترس هستند.
روش تحقیق در مقالات علمی پژوهشی معماری
در معماری، ما اغلب دو نوع پژوهش و تحقیق داریم: تحقیق در کتابها و تحلیلهای بصری که آنچه دیگران (معمولاً مورخان معماری) درباره ساختمانها نوشتهاند را میخوانیم یا این که ما خودمان به طرحها و عکسها نگاه میکنیم و آنها را مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهیم. پس از این که موضوع خود را انتخاب کردید، تحقیقات اولیه در مورد موضوع انتخابی خود برای نوشتن مقاله انجام دهید. با اساتید خود و افراد متخصص در رشته معماری صحبت کنید و از کتابهای مرجع عمومی مانند دایره المعارف استفاده کنید تا ایده کلی درباره حقایق موضوع را به دست آورید. تا قبل از شروع انجام تحقیقات طولانی و دقیق مطمئن شوید که موضوع شما قابل بررسی باشد.
مثالهای از موضوعات مقالههای علمی پژوهشی معماری
به طور مثال شما ممکن است علاقمند باشید که بدانید چگونه طراحی یک ساختمان میتواند به احیای شهر کمک کند که یک سوال کلی است، شما میتوانید یک ساختمان را انتخاب کنید که به نظر سبب احیای شهر شده است. در این صورت شما باید ویژگیهای آن ساختمان را بررسی کنید تا متوجه شوید که چه جنبههایی از طراحی منجر به احیای شهر میشود. یا اگر شما میخواهید در مورد طراحی شهری قرن نوزدهم در پاریس مقاله بنویسید متوجه خواهید شد که هوسمان (Haussmann) بلوارها را طراحی کرده است. شاید معماری بیشتر از طراحی خیابانی موردعلاقه و مدنظر شما باشد، بنابراین شما ممکن است بپرسید که معماری چگونه تحت تأثیر طراحی خیابانی است. این سؤال ممکن است باعث شود شما به دستورالعمل هوسمان به معماریان توجه کنید و در مورد تاثیر هوسمان در معماری مقاله بنویسید.
نوشتن مقاله علمی پژوهشی معماری
هدف از نوشتن مقاله علمی پژوهشی معماری این است که ایدههای اصلی در طراحی ساختمانهای نو و قدیمی منتشر شوند تا دیگران بتوانید بعضی از این استراتژیها را در کار طراحی خود استفاده کنند. بنابراین در مقالههای علمی پژوهشی معماری بینشهای مختلف در معماری و طراحی با دیگران به اشتراک گذاشته میشود تا مهندسین معماری طراحیهای خود را بهبود بخشند. مقالههای علمی پژوهشی معماری در مجلات علمی پژوهشی چاپ میشوند تا همه پژوهشگران، مهندسین معماری و اساتید بتوانند از آنها استفاده کنند.
مجلات علمی پژوهشی معماری
مجلات علمی پژوهشی سطح بالایی در کشور دارند. در مجلات علمی پژوهشی هر رشتهای، مقالات تخصصی مرتبط با آن رشته چاپ میشود. تقریباً میشود گفت که این دسته از مجلات در سطح مجلات JCR هستند. اما مجلات علمی ترویجی در سطح پایینتری هستند. مجلات علمی پژوهشی معماری، مجلاتی هستند که پژوهشها رشته معماری و مقالههای علمی پژوهشی معماری را منتشر میکنند. پس از نوشتن مقاله خود، بهدقت مجلات مرتبط با رشته خود را آنالیز کنید. در انتخاب مجله دقت کنید تا مورد تایید وزارت علوم باشد. در این صورت شما میتوانید از امتیازات مقاله خود در مصاحبه تحصیلی و شغلی در آینده استفاده کنید. برای مشاهده لیست کامل مجلات علمی پژوهشی معماری مصوب و مورد تایید وزارت علوم به لینک لیست مجلات علمی پژوهشی معماری مراجعه کنید.