اگر نمیدانید که چگونه مقاله کلاسی بنویسید، این پست از موسسه شریف یار را مطالعه کنید. در پست “مقاله کلاسی” در مورد اهمیت نگارش چنین مقالاتی در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد توضیح داده شد. در این پست قصد داریم نحوه نگارش مقاله کلاسی را به دانشجویانی که هیچ تجربهای در این زمینه ندارند، آموزش دهیم.
نحوه نگارش مقاله کلاسی
قبل از شروع نگارش مقاله، چه مقالات کلاسی و چه مقالات علمی پژوهشی، بهتر است نخست اصول مقاله نویسی را یاد بگیرید. توجه کنید که ساختار مقالات کلاسی سادهتر از مقالات علمی پژوهشی و مقالات ISI است. برای مطالعه جزئیات بیشتر روی لینک “ساختار مقاله کلاسی” کلیک کنید.
بعد از آشنایی با ساختار مقاله کلاسی، موضوع مناسبی را انتخاب کنید. برای انتخاب موضوع، سرفصلهای درس خود را مرور کنید. آن موضوعات و بخشهایی را که موردعلاقه شما بوده و میخواهید اطلاعات بیشتری کسب کنید را برای خود یادداشت کنید. سپس در اینترنت و سایتهای علمی پژوهشی در مورد تکتک این موضوعات تحقیق کنید. مقالات مرتبط را دانلود کرده و چکیده آنها را بهصورت سطحی مطالعه کنید. حتماً به اعتبار مجلهای که مقاله در آن منتشر شده (ایمپکت فاکتور، اچ ایندکس و sjr ژورنال)، توجه کنید.
چند تا از مقالات موردعلاقه خود را پرینت گرفته و به استاد خود نشان دهید. اگر به استاد خود دسترسی نداشتید، آن مقالات را به او ایمیل کنید. حتماً منتظر بمانید تا استادتان موضوع شما را تایید کند، چون در نهایت او مقاله شما را ارزیابی کرده و نمره خواهد داد. معمولاً اساتید یکی از مقالات را تایید کرده و اگر مقالات مناسب نبودن، به شما موضوع و مقالهای را معرفی خواهند کرد. مقاله انتخاب شده، مقاله بیس شما خواهد بود.
بلافاصله بعد از تایید استاد، نگارش مقاله را شروع کنید و آن را تا آخرین لحظات و آخرین روزهایی که استادتان مشخص کرده، عقب نیندازید. اگر میخواهید مقالهای با کیفیت نوشته و نمره کاملی بگیرید، برنامهریزی کرده و هر روز برای نوشتن مقاله خود وقت بگذارید. اگر در نگارش بخشهایی از مقاله مشکل داشتید، از استاد خود راهنمایی بخواهید. پیش از تحویل مقاله به استاد، از افراد دیگر بخواهید تا مقاله شما را مطالعه کنند. نظرات آنها میتواند به بهبود مقاله شما کمک کند. ایرادات بیان شده را اصلاح کنید و سپس مقاله خود را تحویل دهید.
لینکهای مفید دیگر را نیز مطالعه کنید:
مراحل انجام تحقیقات میدانی
نحوه تدوین رساله دکتری