فرآیند نوشتن و چاپ مقالات علمی پژوهشی در همه مجلات بینالمللی تقریباً مشابه است. برای این که یک مقاله علمی پژوهشی در رشته خود بنویسید و در مجلات معتبر داخلی و خارجی چاپ کنید، مراحل زیر را در نظر بگیرید.
مراحل نوشتن مقالات علمی پژوهشی
برای شروع نوشتن مقاله، یک مشکل و مسئله علمی را انتخاب کنید. سپس مقالهها و کتابهای مربوط به موضوعی که انتخاب کردید را بررسی کنید. مزایا و محدودیتهای مکانیسمها و روشهای موجود در پیشینه تحقیق برای حل مشکل را یادداشت کنید. تلاش کنید راهحلی را برای حل این مسئله پیدا کنید. راهحلی را که ارائه میکنید باید از لحاظ دقت، زمان محاسبه، استفاده از منابع و استفاده از آخرین متدولوژیها بهتر از روشهای ارائه شده در تحقیقات قبلی باشد. کارایی راه حل پیشنهادی خود را با راهحلهای موجود مقایسه کنید. برای موضوعی که انتخاب میکنید، یک مقدمه بنویسید و در مورد ضرورت حل مشکل توضیح دهید. سپس فرمت مقاله را از سایت ژورنال موردنظر خود دانلود کنید. مقاله خود را به فرمت موردنظر مجله تبدیل کنید. گاهی اوقات، اگر مقاله کاملاً به فرمت مجله نباشد، مقاله شما ممکن است ریجکت شود حتی اگر محتوای خوبی نداشته باشد.
در صفحه “لیست مجلات داخلی برای چاپ مقاله” مجلات علمی پژوهشی داخلی مورد تایید وزرات علوم ارائه شده است. همچنین در صفحه “چاپ مقاله در مجلات علمی در کمترین زمان” مجلات خارجی معتبر برای چاپ سریع مقاله لیست شده است.
مراحل چاپ مقالات علمی پژوهشی
بعد از اتمام نگارش، مقاله خود را سابمیت کنید و منتظر نتیجه داوری مقاله باشید. این مدت زمان برای مجلات مختلف متفاوت است و در برخی مجلات ۵ تا ۶ ماه طول میکشد. در نهایت داور ممکن است مقاله شما ریجکت کند و یا از شما بخواهد تا بخشهایی از مقاله را تغییر دهید. بعد از دریافت نتیجه داوری، مقاله را براساس نظرات و کامنتهای داوران (در صورت وجود) تغییر دهید و مقاله ریوایز شده را به ادیتور مقاله ارسال کنید. اگر مقاله شما ریجکت شد، مقاله خود را به ژورنال دیگر بفرستید. ممکن است مقاله شما چندین بار ریجکت شود ولی اصلاً مأیوس نشوید تا این که اکسپت از یک مجله بگیرید.