ویراستاری مقاله در بهبود کیفیت مقاله اهمیت قابلتوجهی دارد. ویرایش میتواند یک نوشته معمولی را به یک نوشته خوب و عالی تبدیل کند. ویرایش مقاله یکی از مهمترین جنبههای فرآیند نوشتن مقاله است، اما خیلی از نویسندگان و پژوهشگران به آن توجه نمیکنند. منظور از ویرایش مقاله و نوشته، بررسی تک تک جملات است. در مرحله ویراستاری، خطاهای دستوری، گرامری، اشتباهات املایی، خطاهای نشانهگذاری و غیره برطرف میشود. نوشته و مقالهای که خوب ویرایش شده برای خوانندگان جذابتر خواهد بود. در ادامه در مورد ویرایش مقاله و مراحل ویراستاری مقاله بیشتر توضیح میدهیم.
ویرایش مقاله
وقتی نگارش مقاله تمام شد، مقاله را ویرایش کنید تا شانس خود را برای گرفتن اکسپت از مجلات معتبر داخلی و خارجی مورد تایید وزارت علوم افزایش دهید. شما میتوانید خودتان مقاله را ویرایش کنید یا میتوانید ویراستاری مقاله را به موسسات پژوهشی معتبر بسپارید. اگر تصمیم گرفتهاید که خودتان مقاله را ویرایش کنید، مراحل ویراستاری مقاله را طی کنید.
مراحل ویراستاری مقاله
مراحل ویراستاری مقاله عبارتند از:
- مقاله خود را در یک فرمت جدید مطالعه کنید. برای مثال اگر مقاله را تایپ کردهاید، پرینت مقاله را مطالعه کنید. یا این که فونت و اندازه نوشتههای مقاله را تغییر دهید و بعد کل مقاله را بخوانید. این تکنیکها به شما کمک میکند که مطالب خود را از یک منظر دیگر مشاهده کنید.
- جملات مبهم و عبارات تکراری را حذف کنید. عبارتهایی مانند «به نظر میرسد» عبارتهایی ناکارآمد هستند و کیفیت مقاله شما را کاهش میدهند. از این عبارات استفاده نکنید.
- از فعل و فاعل اول شخص استفاده نکنید و بهتر است از جملات مجهول استفاده شود.
- برای ویرایش مقالات فارسی از نرمافزار ویراستیار و برای ویراستاری مقالات انگلیسی از نرمافزار Grammarly استفاده کنید. این نرمافزارها قابل نصب بر روی word هستند. با استفاده از این نرمافزارها شما میتوانید اشتباهات املایی و گرامری مقاله را پیدا کنید.