مقالات پژوهشی یکی از منابع مهم علمی است. مقاله پژوهشی به مقاله ای است که پژوهشگر نتایج تحقیقات و آزمایشات خود را در موضوعی چاپ می کند. در یک مقاله پژوهشی یک دیدگاه تحلیل می شود یا یک موضوع مورد بررسی قرار می گیرد. صرف نظر از نوع مقاله، شما تفکر خود را در مورد موضوعی در مقاله بیان می کنید. که برای این منظور از با استفاده از پیشینه تحقیق و آزمایشات مختلف استفاده میشود.
چاپ مقاله پژوهشی
هدف از نوشتن مقاله پژوهشی گزارش رسمی دستاوردهای پژوهشگر و دانشجو در مجلات علمی پژوهشی است. معمولا دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، مقاله خود را در مجلات علمی پژوهشی چاپ می کنند. مخاطبان اصلی مجلات علمی پژوهشی، دانشجویان و اساتید هستند.
نوشتن مقاله پژوهشی
برای نوشتن مقاله، پژوهشگر باید ابتدا موضوعی را انتخاب کند که جدید باشد. موضوع باید جنبه نوآورانه داشته باشد. یعنی در پایان مقاله، بتوان فرضیات پژوهش را رد کرد و یا پذیرفت.
برای نوشتن مقاله باید پیشینه تحقیق را به دقت بررسی کرد. این بخش مهمترین بخش از مقاله است. و سپس با بررسی اطلاعات موجود میتوان برای نوشتن مقاله خود ایده گرفت. سپس باید آزمایشها مربوطه را انجام داد. نتایج و پیشینه تحقیق باید با دقت نوشته شود. نحوه نگارش مقاله بسیار مهم است. اگر مقاله خوب و قابلفهم نگارش شود، اکسپت از ژورنال خواهد گرفت. قبل از سابمیت مقاله حتماً فرمت (guide line) موجود در سایت مجله را چک کنید. حتماً باید مقاله به فرمت ژورنال باشد. وگرنه مقاله ریجکت میشود.
ساختار مقاله پژوهشی
هر مجله و ژورنال علمی فرمت مشخصی برای مقالات دارد. اما اکثر مجلات یک استاندارد مشخصی دارند. به طور کلی میتوان گفت فرمت بیشتر مقالات پژوهشی شامل موارد زیر است:
- عنوان
- چکیده کلمات کلیدی
- مقدمه
- روش
- بحث و نتیجه گیری
- نتایج
- منابع
مزایای مقاله پژوهشی
در مقاطع دکتری باید دانشجو مقالهای داشته باشد تا مجوز دفاع از پایان نامه را اخذ کند. چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی در مقایسه با ژورنالهای در زمان کوتاهتری انجام میشود. به همین دلیل بسیاری از دانشجویان به نوشتن مقاله پژوهشی روی میآورند. تا بتوانند از پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری خود دفاع کنند.