چاپ مقاله برای قوی کردن رزومه، چه رزومه تحصیلی و چه رزومه شغلی، اهمیت ویژهای دارد. به ویژه دانشجویان، با نوشتن مقاله می توانند شانس خود را در مصاحبه دکترا و گرفتن پذیرش از دانشگاههای معتبر افزایش دهند. این مزیت باعث شده است تا بسیاری به فکر سفارش مقاله دانشجویی بیفتند. برخی هم خودشان تلاش میکنند تا با شرکت در کارگاههای مقاله نویسی در موسسات معتبر نوشتن مقاله را یاد بگیرند تا خود مقاله بنویسند. اگر شما میخواهید به عنوان یک دانشجو مقاله بنویسید و اضطراب دارید، نگرانی شما قابل درک است. با این حال نباید اجازه دهید که این نگرانی، مانع شما برای نوشتن مقاله شود. در این مطلب یک راهنمای گام به گام در مورد چگونگی نگارش مقاله ارائه شده است:
۱٫موضوع مقاله را انتخاب کنید.
برای نوشتن مقاله، شما باید یک موضوع مناسب انتخاب کنید. فرض کنید که شما میخواهید در مورد فصل تابستان بنویسید. چیزهای زیادی در مورد تابستان میتوانید بگویید. شما میتوانید بگویید که این فصل زیباست و درمورد زیباییهای تابستان بنویسید و یا این فصل را با فصلهای دیگر مقایسه کنید. شما باید تصمیم بگیرید که موضوع اصلی مقاله چه چیزی باشد. اما دقت کنید که یک موضوع وسیع انتخاب نکنید و موضوع خود را هم بیش از حد محدود نکنید. محدود کردن بیش از حد موضوع، نوشتن مقاله را برای شما دشوار میکند چراکه در هنگام نگارش، شما ایده کافی نخواهید داشت.
۲٫ تحقیق کنید و اطلاعات به دست آمده را یادداشت کنید.
از منابع معتبر مانند کتاب، مقاله و سایتهای علمی پژوهشی برای جمعآوری اطلاعات استفاده کنید. دادههای جمع آوری شده را با ذکر منبع یادداشت کنید. دقت کنید که یافتههای مقاله شما باید جدید باشند پس تا جایی که ممکن است از مقالههای جدید استفاده کنید.
۳٫ اولین پیش نویس مقاله خود را بنویسید.
هنگام نگارش مقاله در مورد گرامر و دستورزبان، نقطهگذاری و املای کلمات مقاله نگران نباشید. بعدا این گونه مشکلات را ویرایش خواهید کرد. نکتهای که باید در این مرحله رعایت کنید این است که تاجایی که ممکن است ساده و روان بنویسید. سعی نکنید که خیلی رسمی بنویسید تا برای خواننده خسته کننده باشد. نکته دیگر این که مقاله شما باید یک هدف مشخص داشته باشد و در آن به سوال پژوهش پاسخ داده شود. همه مطالبی که در تک تک پاراگرافهای مقاله مینویسید (پیشینه تحقیق، نمونهها، نظرات متخصصان و غیره) باید در راستای اهداف و موضوع مقاله باشد. در نگارش مقاله ساختار و اصول مقاله نویسی را رعایت کنید و هر مقالهای شامل عنوان، چکیده، مقدمه، روش تحقیق (مواد و روش)، بحث و نتیجه گیری، نتایج و مراجع است.
۴٫ مقاله را ویرایش کنید.
بعد از اتمام نگارش پیش نویس مقاله، محتوا و ساختار مقاله نویسی را در آن چک کنید تا کیفیت مقاله را افزایش دهید. اگر مقاله انگلیسی مینویسید، حتما ترجمه اصطلاحات تخصصی به کار برده شده را چک کنید تا از عبارتهای درست و دقیق استفاده کرده باشید. دقت کنید که در این مرحله ممکن است شما چنین بار مقاله خود را ویرایش کنید و اطلاعات غیرضروری و نامرتبط را حذف کنید و مجددا بنویسید. مقاله خود را پیش از سابمیت کردن، برای آخرین بار تصحیح و ویرایش کنید تا مطمئن باشید که مقاله شما بدون عیب و نقض باشد. شما میتوانید از نرم افزار گرامرلی برای ویرایش مقالات انگلیسی و از نرم افزار ویراستیار برای ویرایش مقالات فارسی استفاده کنید.